Je bent hier : Tips
donderdag , oktober , 06 2022

Nieuwe oplossingen en tips

16

Welbevinden loont: inspiratietoer

geplaatst op
Welbevinden loont: inspiratietoer

Investeren doet op termijn opbrengen, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat investeren in jezelf loont? Recent onderzoek toont aan dat de mentale druk bij landbouwers hoog ligt. Dat is logisch, de intense verwevenheid die jij ervaart tussen je job en je gezin, in combinatie met heel wat externe factoren, maken dat het moeilijk kan zijn de hoeveelheid hooi op je vork onder controle te houden. Gelukkig sta je er niet alleen voor.

Boerenbond, Boeren op een Kruispunt, Ferm voor agravrouwen en ILVO gaan samen met jou/jullie op pad om te leren over welke voordelen je kan behalen door bewust met je eigen welbevinden om te gaan. Per bus bezoeken we drie bedrijven die concreet vertellen hoe zij de stress van alledag aanpakken. Ze weiden uit over de weg die zij tot nu toe aflegden en maken duidelijk welke winst hun benadering hen zoal oplevert.

Naast de concrete toepassing van coping mechanismen krijg je ook de theorie aangereikt. Experten uit het vak lichten tijdens de busrit hun inzichten toe, die je daarna ook uitgebreid kan bespreken met je collega deelnemers. Want op het einde van de rit is dat belangrijk: praten werkt!

Programma:

  • 9.00u Lut D’Hondt, Ter Paddepoele, Rokalseide straat 18, Maldegem (Melkvee en educatie)
  • 13.00u Siska Vanpeteghem, d’Yzerpasserelle, Lindestraat 17, Alveringem (Varkens en B&B)
  • 16.30u Dirk Devreese en Lut Vercruyce, ’t Gheysenhof, Schoolstraat 2, Gistel-Zevekote (Akkerbouw,  Melkvee, Varkens, eerste kleine windmolen in Vlaanderen)
  • 17.45u afsluiting in Maldegem
  • Inclusief een verrassingslunch, 4-uurtje etc.
  • Inclusief training “Je innerlijke koe bij de horens pakken”, presentatie van een lerend netwerk over welzijn en uitleg van de geluksdriehoek

Praktisch

De inspiratietoer vindt plaats onder de vorm van een busreis. Aangezien een deel van de theoretische training op de bus zal worden gegeven, is het sterk aangeraden met de bus mee te reizen. Er worden opstapmogelijkheden voorzien op de carpoolparking van de afritten Antwerpen West en Beveren.  

Pak je innerlijke koe bij de horens door je hier in te schrijven voor de inspiratietoer.

Posted in: Algemeen | Tags: welbevinden , inspiratietoer , mentaal welzijn | Comments (0) | View Count: (196)
Comment function is not open

Help ons door onze tips te delen

Ontvang de meest gelezen tips elke maand in je mailbox door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43

Top