donderdag , oktober , 06 2022

"Dit verdienen onze kinderen niet"

Verhaal van een mama

Dit kan zo niet langer, niet voor ons en ook niet voor de kinderen. Onze kinderen zijn er ook fel mee bezig, onze zoon van 15 zeker. Hij was in 't weekend met een vriend iets gaan drinken en dat moet nu toch wel lukken dat hij naast hen een gesprek aanhoorde van een viertal oudere mannen die over de boeren aan 't schelden waren. "Ze waren aan 't zeggen dat die boeren altijd maar klaagden dat ze niets verdienden en dat ze maar machines en tractoren kochten alsof ge elke dag een brood naar de bakker gaat halen. Dat ze nu gewoon nie zoveel spaarcenten opzij kunnen zetten."

Onze zoon hoorde dit alles aan en zijn vriend zag dat hij kookte, alhoewel hij normaal een rustige jongen is. Zijn vriend heeft hem juist op tijd mee naar buiten genomen, of het had daar wreed uit de hand gelopen denk ik. Hij heeft zijn hart kunnen luchten bij ons en we hebben een goed gesprek met hem gehad.

Dit verdienen onze kinderen niet, en zoveel kinderen van andere landbouwers met deze problemen verdienen dit niet. Deze kinderen zijn allemaal kinderen, die veel volwassener zijn als zoveel andere: ze hebben veel meer kennis over hoe het er aan toe gaat in een volwassen leven. Ze hebben begrip, respect en ze zijn trots op wat hun ouders hebben opgebouwd.

Wij hebben al veel moeilijke jaren gehad en ik weet nog toen het jaar 2000 er aan kwam dat ik tegen mijn echtgenoot zei: "ik hoop dat we het nu wat gemakkelijker gaan hebben na de dioxinecrisis enzo, maar het is nu al 2009 en niets is minder waar: het blijft maar duren".

(naam wel bekend bij vzw)

aanmelden homepage

Ik we​ns hulp

Vraag gratis ondersteuning door vzw Boeren op een Kruispunt:

Ja, ik wens hulp

Of bel gratis 0800 99 138
Of 09 330 67 43

Top